Implantul dentar a devenit o solutie de tratament de rutina si reprezinta varianta de electie in multe cazuri.
Rata de succes a unui implant este de peste 97%, insa rata de aparitie a complicatiilor, in timp, este de aproximativ 30%.
Implanturile dentare trebuie inserate si protezate intr-o cavitate orala sanatoasa, curata. Tratamentul cariilor, tratamentul de canal al infectiilor apicale (varful radacinii), stabilizarea bolii parodontale (igienizare, tratament ne-chirurgical si chirurgical, acolo unde este indicat), extractia dintilor irecuperabili, indepartarea lucrarilor vechi care nu mai sunt corect adaptate sunt conditii esentiale pentru a preveni aparitia complicatiilor.
Unul dintre cei mai importanti factori in mentinerea sanatatii tesuturilor din jurul implantelor (os si gingie) este igiena orala.
Dupa ce s-a realizat protezarea implanturilor, igiena lucrarilor protetice (atat a celor de pe implant cat si a celor de pe dintele natural) se realizeaza cu ajutorul dusului bucal. Dusul bucal, periuta interdentara si ata dentara vin in completarea periajului dentar si nu il inlocuiesc.
Dus bucal.
Ata dentara. Periuta interdentara.
Motivul pentru care ati pierdut dintii va fi motivul pentru care veti pierde implanturile dentare.
Nu exista tratamente medicale definitive sau pe viata. Implanturile dentare au o durata de viata medie de aproximativ 10 – 15 ani. Resorbtia osoasa este un fenomen normal care are loc odata cu inaintarea in varsta. Asa cum dintii isi pierd suportul osos si implanturile dentare il pierd.
Dupa protezarea implantelor dentare, este indicat sa mergeti, la control, o data la 6 luni.
Sanatate!